Eveniment

Atelierul de brioșe și cupcakes a înveselit o zi mohorâtă

Marţi 26 Martie 2013

Ideea unui eveniment în care să învățăm cum să facem brioșe și să le decorăm ne-a venit la începutul anului 2013, când planificam evenimentele pentru anul în curs.


Norocul nostru că am cunoscut-o pe Alice Ciobanu, blogger culinar, și, iată-ne, pe 23 martie 2013, pe o vreme nu foarte prietenoasă, pregătind peste 60 de brioșe pentru a fi decorate la „Atelierul de brioșe și cupcakes Flower Power”, organizat la Kiddo Cafe, Lascăr Catargi 50, Iași.


Ne-am bucurat să avem alături peste 30 de participanți interesați de tehnicile esențiale pentru realizarea unor brioșe cât mai bune și câțiva copilași dornici să își murdărească mânuțele și năsucul cu frișcă sau buttercream, ceea ce s-a și întâmplat.


Alice ne-a explicat pașii esențiali de urmat atunci când facem brioșe, pregătind un aluat pe loc, în timp ce participanții decorau și degustau deja brioșele pregătite de ea din timp. Am aflat că untul trebuie să fie la temperatura camerei, că testul cu scobitoarea este baza atunci când vrem să verificăm dacă aluatul este copt, că putem coace brioșe direct în tava de brioșe, dar trebuie să o ungem cu puțin unt, dacă nu folosim hârtiuțe colorate și că formele de brioșe din silicon nu se ung deloc. S-a mai discutat despre mărimea, numărul brioșelor și despre diferența dintre brioșe și cupcakes.


După această scurtă demonstrație și o sesiune de întrebări și răspunsuri, am trecut la ultima parte, în care Alice a pregătit pe loc frișcă, pe care a colorat-o, spre bucuria tuturor celor prezenți în sală, dar mai ales a copiilor, care se împărțeau între decorat brioșe și jocurile din sala de la Kiddo Cafe special amenajată pentru cei mici.


Imaginile vorbesc de la sine. La final, participanții au savurat brioșele decorate de ei, au primit rețetele, o schiță cu aranjarea mesei și, sperăm noi, inspirație pentru mai multe rețete de pus în practică acasă.


Mulțumim, Alice, pentru brioșele delicioase! De asemenea, mulțumim participanților pentru că ne-au inspirat să mai facem astfel de evenimente.

Mai multe fotografii pe pagina noastră de Facebook.


Toate stirile