Eveniment

Frarom International Est, sponsor al evenimentului „Valori Culturale Românești”

Vineri 02 Noiembrie 2012

Compania Frarom Internațional Est susține și în această toamnă evenimentul „Valori Culturale Românești” organizat de Colegiul Național Mihai Eminescu" din Iași în perioada 2-4 noiembrie 2012.

Aflat la cea de-a VIII-a ediție, proiectul educațional va aduna peste 100 de elevi și profesori de la Colegiul Eminescu din Iași, Seminarul Teologic Liceal "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamț și, în premieră, Liceul de Creativitate și Inventică "Prometeu-Prim" din Chișinău, Republica Moldova.

Timp de trei zile, elevii și profesorii celor trei instituții de învățământ preuniversitar vor participa la dezbateri tematice și se vor întrece în cadrul unui concurs de istorie și religie.

Cu acest prilej, pr.prof. Daniel Danielescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și acad. Alexandru Zub vor participa la dezbaterile organizate.

Evenimentul se va încheia cu piesa de teatru "Nirvana" de Liviu Cristian, prezentată de Teatrul Național "Vasile Alecsandri".

Manifestarea școlară a fost inițiată în anul 2009 de profesorii Sorin Sitea de la Colegiul Eminescu și pr.prof.Viorel Romus Laiu de la Seminarul Teologic.


Toate stirile

Noutati

Cunoasteti vorba aceea, "Omul sfinteste locul"?

Doamna profesor Geta Predoi, de la Scoala Butea Judetul Iasi este cel mai bun exemplu care ilustreaza cat de adevarata este zicala mentionata. A reusit sa transforme complet institutia a carei directoare este, intr-un spatiu primitor, luminos si modern pentru elevii sai.

Am contribuit si noi la aceasta transformare, prin intermediul colaborarii frumoase pe care am avut-o, dotand scoala cu accesorii diqisite.

Ieri, a fost prima zi de scoala, o zi deosebita si inedita pentru toti elevii. Am ales sa le oferim o doza de optimism elevilor Scolii Gimnaziale Bute, ce au fost asteptati cu cate o pusculita magica de la DIQIS.

Dorim pe aceasta cale sa le uram elevilor un an scolar cat mai prosper si mult succes, iar profesorilor multa forta pentru a face fata provocarilor zilnice!

Va multumim, d-na profesor Geta Predoi pentru ca ne-ati dat posibilitatea de a da o mana de ajutor scolii Butea!