Eveniment

Master Blog Chef, show culinar cu bloggeri ieșeni

Luni 29 Aprilie 2013

Atmosferă relaxată, câteva emoții, zâmbete și cele mai trăznite aperitive. Aceasta ar fi, pe scurt, atmosfera de la Master Blog Chef, un show culinar în care protagoniști au fost nouă bloggeri ieșeni.

Competiția s-a desfășurat la Complex Popas Păcurari, sâmbătă, 27 aprilie 2013. Susținuți de galerie, bloggerii s-au pus pe treabă și au mânuit cu pricepere cuțitele, planșele de tocat și bolurile oferite de noi prin magazinul home & deco - Frarom Shop, demonstrînd că, dincolo de iscusința de care dau dovadă pe blog, pot face față cu brio legumelor și condimentelor puse la dispoziție de Complex Popas Păcurari.

Astfel, sub presiunea celor 60 de minute, bloggerii au fost nevoiți să gătească un preparat în care roșia sau oul să fie vedeta farfuriei. La aranjarea în farfurie, bloggerii au stat foarte bine cu imaginația. Concurenții s-au întrecut în a pregăti ouă umplute, roșii umplute, sosuri de muștar sau iaurt, salate, iepurași de Paște, oameni de zăpadă sau bruschete. Alice Ciobanu, proprietara blogului Din bucătăria Albinutei, se plimba ca un adevarat chef printre concurenti, dar nu ca sa îi critice, ci ca să le dea câteva indicații prețioase.

Lucrurile au devenit serioase pe final, când bloggerii au aflat că jurizarea va fi făcută de un bucătar-șef adevărat, respectiv Chef Lucian Romeo Smith.

Astfel, pe final, tensiunea a crescut, iar concurenții s-au grăbit să își termine farfuriile și să le pregătească pentru jurizare. Pe rând, s-au prezentat în fața lui Chef Lucian Romeo Smith pentru ca aperitivul făcut de ei să fie degustat și evaluat. Deși toți au avut farfurii arătoase, câștigătoare a fost declarată farfuria Gabrielei Zelincă: aceasta s-a apropiat cel mai mult de criteriile de evaluare din competițiile culinare: simplitate și aranjare.

Am aflat și un truc: atunci când gătești roșii umplute, pentru un plus de stabilitate, trebuie să tai puțin din partea de jos a roșiei.

„Campion la comandat pizza”, „Campion la tăiat maioneza”, „Campion la ouă reci și fierbinți” au fost doar câteva din diplomele oferite.

După-amiaza s-a încheiat tot la Complex Popas Păcurari, unde curajoșii au degustat din preparatele bloggerilor.


Fotografii: © Q Photography (www.student-nights.ro)


Toate stirile

Noutati

Cunoasteti vorba aceea, "Omul sfinteste locul"?

Doamna profesor Geta Predoi, de la Scoala Butea Judetul Iasi este cel mai bun exemplu care ilustreaza cat de adevarata este zicala mentionata. A reusit sa transforme complet institutia a carei directoare este, intr-un spatiu primitor, luminos si modern pentru elevii sai.

Am contribuit si noi la aceasta transformare, prin intermediul colaborarii frumoase pe care am avut-o, dotand scoala cu accesorii diqisite.

Ieri, a fost prima zi de scoala, o zi deosebita si inedita pentru toti elevii. Am ales sa le oferim o doza de optimism elevilor Scolii Gimnaziale Bute, ce au fost asteptati cu cate o pusculita magica de la DIQIS.

Dorim pe aceasta cale sa le uram elevilor un an scolar cat mai prosper si mult succes, iar profesorilor multa forta pentru a face fata provocarilor zilnice!

Va multumim, d-na profesor Geta Predoi pentru ca ne-ati dat posibilitatea de a da o mana de ajutor scolii Butea!